Hoe baasjes van reactieve honden de riem van stress naar succes transformeren: Ontdek de online cursus Reddende Riem Revolutie!

De riem had ik stevig om mijn pols gewikkeld en ik hing uit alle macht tegen. Diablo, een Stafford van zo’n 50 kilo, hing blaffend en trekkend aan de andere kant van de lijn. Hij had een hond gezien. Ík wist niet wat ik moest doen. Ik trok aan de lijn en schreeuwde naar hem. Uiteindelijk lukte het om hem mee te sleuren, terwijl hij blafte en staarde.  

Dit was zo’n 10 jaar geleden, toen ik als vrijwilliger bij het dierenasiel werkte. En dit was ook het moment dat ik dacht; dát moet anders kunnen.

Met asielhonden kon ik natuurlijk niet maanden lang stap voor stap werken aan het uitvallen. Maar ik moest wel met ze wandelen. Ik was alleen doodsbenauwd dat ze me onderuit zouden trekken, ik een hond als Diablo niet kon houden, met alle gevolgen van dien…

Ik moest iets verzinnen waardoor ik simpel en makkelijk en zónder fysieke kracht deze honden direct kon ombuigen wég van die andere hond. En dan ook nog eens positief en vriendelijk, zodat ik nog met mezelf door één deur kon.

En zo ontstond mijn online Training: Reddende Riem Revolutie

Dé numero Uno stap 1 om weer veilig en vertrouwd met je reactieve hond te kunnen wandelen. De online training gebruikt slim en handig de theorie oppositie reflex (ook wel: als jij trekt dan hang ik tegen) én het verlangen van reactieve honden om ‘het zelf op te lossen.’

In 5 minuten per dag en 4 verschillende stappen leer jij je hond om méé te bewegen met druk op je lijn.

Wtf heb JIJ daar aan?

Nou; zodra je hond uitvalt aan de lijn, zet jij een beetje druk.

-> NU gaat je hond dan tegen hangen en zitten jullie vast in een trekgevecht die alleen maar meer stress oplevert.

-> NA DE REDDENDE RIEM REVOLUTIE TRAINING:  Jij zet een beetje druk en je hond beweegt dírect jouw kant op, waardoor je snel en makkelijk rechtsomkeert kun gaan, naar links of naar rechts. Zonder gevecht. Je hond én jij zijn veilig én je stopt het uitvallen direct.

Én het is nog een hondvriendelijke manier ook.

Simpeler kan ik het niet maken. Makkelijker ook niet. Deze techniek is mijn go-to voor pretty much alles dat mijn honden én trainingshonden even moeilijk vinden. Een beetje druk op je lijn en hup je hebt een hele freak-out bij je hond vermeden.

Véél chiller om met deze techniek de straat op te gaan met je reactieve hond, omdat je weet wát je moet doen en hoe je de situatie veilig kunt houden. En je hond weet dat ook én werkt mee! Zoveel hoef jij eigenlijk niet eens te doen, je hond doet al het werk.

Nog even voor de mensen achterin:

Reddende riem revolutie 
In 5 minuten per dag een hond die méébeweegt in plaats van tegen

  •  In 5 minuten per dag en 4 stappen weer veilig en vertrouwd over straat met je reactieve hond
  • Aan de hand van tekst en video’s
  • Opgenomen met een hond die de techniek ín de video’s leert, samen met jou
  • Door MSc Hondengedragstherapeut én reactiviteitsspecialist DJ

Tijdelijk geen €75,-, maar belachelijk veel korting. Want ik gun jou veilige, vertrouwde en fijne wandelingen. En dat gun ik je hond ook.

Ik zou het gewoon doen. Approved by me. (En ik ben echt super kritisch op m’n technieken, so that’s saying something). 

FAQ:

Q: Werkt Reddende Riem Revolutie voor alle honden?
A: Yes. Jong of oud, groot of klein, de techniek werkt.

Q: Kan dit gewoon met mijn eigen tuig/halsband?
A: Yes, je hebt niets speciaals nodig.

Q: Druk? Is dat wel hondvriendelijk?
A: Je zet een klein beetje druk, net alsof je aan de mouw van een kind dat de weg op wil rennen trekt. Of eigenlijk nog minder.
Het gaat niet om de druk, maar om de associatie met druk die je je hond aanleert. Je zet nu ook al druk op de lijn (trekken aan de lijn om je hond ergens weg te trekken, of als hij uitvalt tegen trekken). 

Alleen NA de Reddende Riem Revolutie werkt het ook daadwerkelijk mee én hoef je dus veel minder druk te zetten. Je leert je hond als het ware een geavanceerd stuur aan.  

Q: Is mijn hond van het uitvallen af na de training?
A: Deze training leert je een techniek aan die je kunt gebruiken om een uitval direct veilig en vertrouwd te stoppen en je hond op een rustige en fijne manier uit de situatie te halen. Je leert dus wat je ín de situatie het beste kunt doen en je leert je hond wat hij het beste kan doen als hij uitvalt. De No. 1 eerste stap dus om te beginnen je hond te leren stoppen met uitvallen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven