En toen gromde Ziggy naar de mevrouw in Burka….En ik ontspande omdat ik weet dat hij dat zelf wel op een veilige manier oplost

Een mevrouw in Burka nadert ons. Ziggy vond dat vroeger heel moeilijk, dan begon hij keihard te blaffen. Iedereen met een capuchon of afwijkend uiterlijk was niet goed… En nu? Meestal vindt het het niet meer belangrijk, passeert hij zonder interesse. Vandaag vond het het een beetje moeilijk, en wat deed hij? Hij loste het zelf op, zonder blaffen, op een ontspannen en veilige manier. Zonder mijn hulp.

Kon ik rustig ademhalen en mezelf zijn.
Ik ben een trotse hondenmama!

En toen gromde Ziggy naar de mevrouw in Burka….En ik ontspande omdat ik weet dat hij dat zelf wel op een veilige manier oplost Lees verder »

Je reactieve hond en…Tips & meningen van andere mensen die het nooit beter weten (trust me).

Als eigenaar van een reactieve hond ontkom je er bijna niet aan. Al die (ongevraagde) tips en meningen. Trek aan de lijn. Geef hem een koekje. Of erger nog: doe hem weg…Maar je hebt vaak helemaal niets aan deze tips. Sterker nog, vaak weet je het zelf gewoon beter. Lees hier hoe je kunt omgaan met die tips en meningen én hoe je weet of en waarom je er (meestal) niets aan hebt.

Je reactieve hond en…Tips & meningen van andere mensen die het nooit beter weten (trust me). Lees verder »

Je hond is niet dom, hij snapt je gewoon niet. Dwergpinscher

Waarom je hond niet dom is, maar jij wel onduidelijk. En hoe je dat kunt fixen

Je hebt het goed aangeleerd, al 110x gezegd, al 20.000x beloond met koekjes en nóg doet hij het op het moment suprème niet. Had je net zo goed niet al dat werk kunnen doen. Mannn. Hij zal wel dom zijn, denk je. Of toch niet? Hoe goed ben jij in communiceren met je hond? Check het hier!

Waarom je hond niet dom is, maar jij wel onduidelijk. En hoe je dat kunt fixen Lees verder »

Hoe een pessimistische hond reactief wordt…en hoe je dat kunt voorkomen

Schrikt je hond wel eens van verkeer? Plotseling opduikende fietsers? Verstijft hij wel eens als hij een hond ziet? Of schrok hij als pup veel van pionnen, plastic zakjes? Vond hij bezoek spannend? Ik kwam een leuke zwarte hond tegen die van me schrok en plots stokstijf stil stond…3 maanden later blafte hij naar alles en iedereen…Lees hier waarom!

Hoe een pessimistische hond reactief wordt…en hoe je dat kunt voorkomen Lees verder »

Scroll naar boven