Gedrags-
therapie

Elke hond verdient een oplossing die bij hem of haar past. Voor elke hond is een oplossing te vinden.

Wat is hondengedragstherapie?

Vaak krijg je op straat, op het werk en van vrienden een hele hoop goedbedoelde adviezen om je oren geslagen. Ook google en Youtube staan vol met algemene adviezen. Maar…Elke hond is anders, net als elk mens. Die goedbedoelde adviezen zijn helaas vaak achterhaald en leiden soms zelfs tot gevaarlijke situaties! Het is dus belangrijk om een expert in te schakelen die je helpt de oorzaak van het gedrag te achterhalen en je voorziet van de juiste adviezen.

Helemaal ‘hot’ is de term gedragstherapie, maar wat betekent dit eigenlijk? Simpel gezegd is hondengedragstherapie de studie naar de oorzaak en motivatie van het gedrag en het toepassen van een op maat gemaakt behandelplan passend bij deze oorzaak. Een gediplomeerd gedragstherapeut (zoals ik) heeft een 3-jarige Bacheloropleiding met wetenschappelijke basis gevolgd, is op de hoogte van alle beschikbare interventies en is geoefend in het lezen van honden. Honden lezen is best moeilijk, miscommunicaties ontstaan snel. Daarom ben ik er om je te helpen beter te communiceren met je hond.

Wat is ongewenst of probleemgedrag bij honden?

Ervaren jij en je hond stress op wandeling elke keer als jullie een hond tegenkomen? Durf je niet van huis, uit angst dat je hond gaat blaffen? Kan je hond geen seconde stilzitten? Of komt je hond niet terug als je hem roept? Hebben jij, je hond of je omgeving last van het gedrag? Dan spreken we van probleemgedrag.

Het is belangrijk dit probleemgedrag aan te pakken en gelukkig is dat mogelijk. Voor elke hond, jong of oud, herplaatser of van pup af aan bij je, is er iets aan te doen! Het enige dat ik van jou nodig heb is je inzet én je enthousiasme.

Voor wie is hondengedragstherapie?

Vertoont jouw hond ongewenst gedrag? Of wil je juist voorkomen dat je hond ongewenst gedrag gaat vertonen?

Voorbeelden van ongewenst gedrag zijn o.a. overmatig blaffen, uitvallen aan de lijn naar honden/mensen/verkeer, vuurwerkangst, angstig gedrag, agressie, niet alleen kunnen zijn, hyperactief zijn, najagen van fietsers/katten/wild, blaffen bij de deurbel, agressie naar bezoek, trekken aan de lijn, agressie naar honden, pups die happerig zijn, niet in de auto kunnen of wagenziekte en ander probleemgedrag dat kan optreden.

Ben jij klaar om weer plezier te hebben in het hebben van een hond? Aarzel dan niet en maak een afspraak!

Hoe kan probleemgedrag bij honden ontstaan?

Je hebt een pup in huis en de eerste weken gaan super geweldig, maar dan probeer je zijn botje af te pakken en ineens gromt hij naar je. ‘’Ach, komt wel goed, denk je nog.’’ De volgende dag gebeurt het weer en hapt hij ook naar je. Shit. Hier begint probleemgedrag te ontstaan. Zo snel kan het gaan!

Er zijn veel verschillende redenen voor het ontstaan van probleemgedrag. De omgeving, genen, jij als eigenaar en de fysieke gesteldheid van de hond kunnen allemaal een rol spelen. Ik werk dan ook indien nodig en met toestemming van jou samen met dierenartsen, fysiotherapeuten en fokkers om een zo compleet mogelijk beeld te vormen van de oorzaak en motivatie van het probleemgedrag.

Hondengedragstherapie leeuwarden, Hondengedragstherapie friesland, Hondengedragstherapie groningen, Hondengedragstherapie drachten, Hondengedragstherapie , drenthe, Hondengedragstherapie Amsterdam, Hondengedragstherapie brabant, Hondengedragstherapie limburg, Hondengedragstherapie noord-holland, Hondengedragstherapie zeeland

Scroll naar boven